HERCEGOVINA AUTO MOSTAR Novosti

Ovdje možete pronaći sve aktualne novosti iz HERCEGOVINA AUTO MOSTAR.

  1. Novosti
  2. Špura, balansiranje, geometrija, otpika trapa
14.09.2021
NOVOSTI U SERVISU

Špura, balansiranje, geometrija, otpika trapa

nebitno je kako je nazovete bitno je da je uradite

ZELEVlasnik automobila želi sigurno vozilo, pravilan kontakt s podlogom, zna kako su točkovi jedini kontakt automobila s cestom. Želi ovjes u ispravnom položaju, točkove okomito na podlozi, međusobno paralelne.

Naše ceste su pogodne za kvar na špuri. Dovoljan je jači nalet na udarnu rupu i špura se već može poremetiti. Kada je špura točkova nepravilna vozilo se lakše zanosi, ima duži zaustavni put i brže troši gume.

Osluškujući potrebe vas, naših klijenata i vodeći brige o vašoj većoj sigurnosti i trajnosti guma  – našu servisnu uslugu obogatili smo s novom uslugom, špurom. Riječ je o tehnološki suvremenom laserskom stroju koji za nekoliko trenutaka mjeri pozicije svih točkova i po potrebi preporučuje podešavanje špure. Automobil se stavi na dizalicu, montiraju se senzori na točkove, stroj skenira njihovu poziciju i ispisuje stanje špure na A4 papiru. Špura se radi po tvornički zadanim parametrima. Za svaki pojedini model proizvođač je propisao parametre. Preporučuje se uraditi špuru 2x godišnje imajući u vidu slab kvalitet naših cesta. Uradite je i kada zamjenjujete oštećene dijelove ovjesa (krajnicu, kugle...)

Špuru radite kada vam je važno bolje držanje pravca, stabilnije ponašanje u krivini, manje trošenje guma, manja potrošnja goriva.

Često se klijenti sjete špure kada primijete kako su im gume nepravilno potrošene s vanjske ili unutrašnje strane, kada vozilo „vuče“ na jednu stranu i volan ne stoji u centralnom položaju na pravcu. Cijena geometrije je mala u usporedbi s troškovima koji nastaju kada se zanemari.

Naručite se putem Viber-a, WhatsApp-a, pozivom na broj 061/368-110 ili e-mail: [email protected]

Pružamo mobilnost za sigurno iskustvo  vožnje. 

Hercegovina Auto d.d.

Image

Prijava Na newsletter

Sa našim newsletterom redovito ćete primati informacije o nama ka i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Uneseni podaci nisu važeći. Molimo pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema sa registracijom biltena. Pokušajte ponovo kasnije.

checkbox_default

Zahvaljujemo!

Upravo ste se registrovali za naš bilten.

Odmah ćete dobiti e-mail sa linkom za potvrdu. Potvrdite ovaj link da biste završili registraciju